Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

| 12 maart 2017

De lever heeft overuren gemaakt en de alcohol heeft door stimulering van de dopamineafgifte in de hersenen geleidt tot euforie. Wanneer de dopaminespiegels weer dalen voelt dit vervelend aan. Soortgelijk effect treedt op bij nicotine-onthouding.

Een enkeling heeft het te bont gemaakt en is met een alvleesklierontsteking in het ziekenhuis beland maar de meesten hebben het Carnaval zonder kleerscheuren overleefd.

Detox ofwel ontgiften neemt in de regel 1 week in beslag en kent 3 fasen.
De bekende kater na 8 uur;  onrust, slapeloosheid, misselijkheid en buikpijn. In fase twee na 24 uur gaat de bloeddruk omhoog, krijg je het warm, en ben je wat verward en het hart voelt onrustig aan.

In de derde fase die na 72 uur start en na 5 tot 7 dagen stopt kun je hallucinaties krijgen en blijf je onrustig en warm. Soms ontstaat hieruit het delerium tremens, een levensbedreigende situatie die medisch behandeling noodzakelijk maakt. Na 1 week is in de regel alles weer hersteld.

Je kunt het herstel bevorderen door veel water te drinken. Gebruik verder vitamine B complex, extra vitamine B1, glutamine en Sylmarin. Dit laatste natuurpreparaat beschermd de lever en zorgt voor een sneller herstel.

Als de onthoudingsverschijnselen te heftig zijn dan kun je het beste geneesmiddelen gebruiken in overleg met de huisarts (benzodiazepines).

Het is natuurlijk veel beter om ook hier preventief te werk te gaan en niet te veel te drinken. Zorg voor een goede “bodem” en wissel de biertjes af met een glaasje water!