Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

Biofeedback-belastbaarheidsonderzoek

Wat doet stress met mijn gezondheid?

Het is onze leefstijl - wat we eten, hoe we bewegen, hoe we met stress omgaan, etc. - die onze gezondheid sterk beïnvloedt. Vooral hoe we met stress omgaan is -in een tijd van hoge werkdruk- van groot belang. Om dit na te gaan en te meten gebruiken we een innovatieve methode: het biofeedback-belastbaarheidsonderzoek.

De voordelen

Vinkje Deskundig onderzoek van zowel lichaam als geest
Vinkje Gerichte en praktische adviezen over het omgaan met lichamelijke en psychische klachten
Het gehele onderzoek neemt slechts 1,5 uur in beslag
Vinkje Eenvoudig en pijnloos

Het onderzoek

Dit onderzoek wordt verricht door een gespecialiseerd psycholoog. Hij maakt bij de intake onder meer gebruik van de informatie die uit voorgaande onderzoeken is verkregen. Tijdens het gesprek en het biofeedback-belastbaarheidsonderzoek wordt de relatie zichtbaar tussen de psychische belasting en de lichamelijke veerkracht.

Wat is biofeedback?

Het maken van een profiel is een vast onderdeel van onze intakeprocedure. Hiervoor maken we gebruik van biofeedback-apparatuur. Biofeedback is een methode die via op het lichaam geplaatste elektroden bepaalde fysiologische processen op een computerscherm weergeeft. Deze processen vormen een directe aanwijzing voor stress (hartslag, spierspanning, huidtemperatuur, bloeddruk en huidweerstand). Het werkt als een spiegel die laat zien hoe iemand met stress omgaat.

Op een eenvoudige en pijnloze manier ziet de cliënt wat in- en uitwendige stress (te onderscheiden in zelfdruk en werkdruk) met de verschillende lichaamsfuncties doet. Bepaalde gedachtegangen of emoties doen de spierspanning bijvoorbeeld aanmerkelijk toenemen, terwijl ontspanning en een rustige, diepe ademhaling het tegenovergestelde bewerkstelligen.
 Vrijblijvend meer informatie ontvangen of een afspraak maken?
U kunt ons bereiken via de opties links of via het de telefoonnummers bovenaan de pagina.