Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

Geschiedenis

De Dr. Keulen Kliniek staat sinds 1984 onder leiding van dokter R.F.M. van Zandvoort, geneesheer-directeur (1956). Rob van Zandvoort behaalde zijn arts-diploma in 1983, aan de Universiteit van Nijmegen. In de beginjaren behandelde hij voornamelijk patiënten met hart- en vaatziekten, vanuit de vestiging in Maastricht.

Dr. Keulen 
De kliniek is vernoemd naar de gerenommeerde cardioloog dr. Udo Keulen (1928 - 1984). Deze vooruitstrevende arts heeft vanaf 1966 de cardiologische en intensieve hartbewakingsafdeling in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg opgebouwd. Hij was tevens de grondlegger van de chelatie-therapie. Hij stond aan de wieg van de Dr. Keulen Kliniek en liet een schat aan kennis na.

Preventieve geneeskunde
In de loop der jaren verbreedde het aanbod van de kliniek zich aanzienlijk. Vanuit een passie voor de menselijke gezondheid en het adagium ‘voorkomen is beter dan genezen’, verdiepte dokter Van Zandvoort zich in de preventieve geneeskunde. Na uitgebreide studie en toetsing werd hij benoemd tot diplomate van de ACAM, een Amerikaanse artsenorganisatie die pionierswerk verricht op het gebied van medische preventie en behandeling.

Nieuwe vestigingen
In 1997 opende de Dr. Keulen Kliniek een tweede vestiging in Tilburg. De vestiging in Maastricht verhuisde in 2001 naar het centraler gelegen Schimmert (Zuid-Limburg). De kliniek heeft in de loop der jaren een breed onderzoekspakket ontwikkeld, waarmee de cliënt integraal kan worden onderzocht. Ook de open MRI-scan en de CT-scan maken daarvan deel uit.