Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

Inspanningsonderzoek

Voordelen ECG inspanningsonderzoek (fietstest)

vinkje Veilig
Vinkje Deskundige begeleiding
Vinkje Preventieve vaststelling van eventuele hartafwijkingen
Vinkje Pijnloos
Vinkje Snel (ongeveer 15 minuten)

Waarom inspanningsonderzoek?

Bewegen is goed en past in het streven naar een gezonder leefpatroon. Toch kan (plotseling) meer bewegen ook een gezondheidsrisico met zich meebrengen. Niet ieder hart is namelijk opgewassen tegen grote inspanning. Door middel van een inspanningsonderzoek kunnen we de hartfunctie tijdens belasting controleren.

In de rustsituatie hoeft het hart maar weinig te pompen en heeft het slechts weinig zuurstof (bloed) nodig. Grotere belasting vraagt meer zuurstof. Met behulp van een fietstest, waarbij het hart continu wordt gecontroleerd, meten we de belastbaarheid en kunnen we eventuele afwijkingen vroegtijdig vaststellen.

Onderzoeksproces

Nadat door de arts is vastgesteld dat het verantwoord is een fietstest te doen, wordt er volgens een individueel vastgesteld protocol gewerkt.

Tijdens en meteen na de fietstest wordt er continu een 12- kanaals-ECG geregistreerd. De ECG elektrodes worden door middel van plakkers op uw borst, onderarm en bovenbeen geplaatst, waardoor het onderzoek volledig pijnloos is. Naast ECG-data worden er ook automatisch metingen van de hartspier verricht. Afhankelijk van leeftijd en conditie wordt de belasting opgevoerd tot een maximaal verantwoorde hartslag. Dit onderzoek neemt meestal ongeveer 15 minuten in beslag.

Resultaten

Na het inspanningsonderzoek worden de gegevens geanalyseerd en uitgeschreven. Aan de hand van eventuele veranderingen op het inspannings-ECG kunnen we conclusies trekken omtrent conditie, aard en ernst van eventuele afwijkingen. Met dit onderzoek kunnen we afwijkingen vroegtijdig opsporen, zodat schade aan hart of bloedvaten wordt voorkomen. De resultaten kunnen leiden tot een verantwoord advies over de belastbaarheid en eventuele trainingsmogelijkheden.
 Vrijblijvend meer informatie ontvangen of een inspanningsonderzoek laten afnemen?
U kunt ons bereiken via de opties links of via de telefoonnummers bovenaan de pagina.