Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

FAQ

 Veelgestelde vragen!

De meeste onderzoeken (echo’s, MRI-scan etc.) die wij uitvoeren zijn onschadelijk. Alleen de CT-scan is, vanwege de röntgenstraling, niet geheel risicoloos. Daarom wordt de CT-scan alleen ingezet als het echt noodzakelijk is.
Een CT-scan duurt korter dan een MRI-scan en levert scherpe beelden van bijvoorbeeld het hart en de longen. Een MRI-scan duurt langer en laat meer details zien van de zachte weefsels. Voor het opsporen van bijvoorbeeld een hernia of een schouder- of knieafwijking is deze scan bij uitstek geschikt.
De adviezen die de arts geeft zijn vrijblijvend. Ze richten zich puur op mogelijke gezondheidsrisico’s die u loopt. U bent uiteraard zelf verantwoordelijk voor uw eigen leefstijl. U hoeft zich niet te excuseren voor uw gewicht, rookgedrag of alcoholconsumptie. We spelen geen politieagent.
De MRI-scan, ook wel de ‘total body scan’ genoemd is tegenwoordig erg populair. Toch zullen wij u niet bij voorbaat aanraden om een MRI-scan te laten maken. Een MRI-scan maakt namelijk lang niet alles zichtbaar. De scan brengt wel (oppervlakkig) uw organen in beeld, maar er is niet op te zien hoe die organen functioneren. Daarvoor zijn andere onderzoeken noodzakelijk. Wij zetten de MRi-scan bij voorkeur heel gericht in, bijvoorbeeld om bepaalde organen te onderzoeken op afwijkingen of tumoren. Dat levert een veel gedetailleerder beeld op dan een oppervlakkige scan van het gehele lichaam (total body scan).

Nee, zeker niet. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt, afhankelijk van het onderzoekspakket dat u kiest. Dat loopt uiteen van 39 euro voor een bloedonderzoek tot 1892 euro voor het meest uitgebreide onderzoekspakket. De Dr. Keulen Kliniek hanteert zeer concurrerende tarieven. Als u ons gaat vergelijken met andere klinieken, kijk dan goed welke onderzoeken u precies krijgt voor uw geld. Wij bieden namelijk een uitgebreider onderzoekspakket dan de meeste andere klinieken.

Het is mogelijk dat uw zorgverzekeraar bepaalde onderzoeken (deels) vergoed. Informeer bij uw verzekeraar. De kosten zijn voor bedrijven vaak aftrekbaar en op te voeren als bedrijfskosten.

Er is geen leeftijdsgrens voor gezondheidsonderzoek. We zien dat mensen tegenwoordig steeds intensiever leven en meer van zichzelf eisen. Ook onze leefstijl is de afgelopen decennia veranderd. We bewegen minder en eten ongezonder. Dat werkt gezondheidsrisico’s in de hand. Vanuit dat oogpunt is preventief medisch onderzoek geen luxe, ook niet als u pas 40 bent. Wees er vroeg bij. Nu hebt u nog de kans om uw gezondheid in goede banen te leiden. Een kleine verandering heeft vaak al een groot effect.

Nee. De onderzoeken zijn pijnloos. Hooguit voelt u de prik van de naald, maar onze ervaren verpleegkundigen prikken zeer voorzichtig en vakkundig.

Nee, dat is niet nodig. U kunt zonder verwijsbrief naar de Dr. Keulen Kliniek.

Ja. De Dr. Keulen Kliniek geeft geen medische gegevens door aan derden, zonder uw toestemming. Ook niet aan uw werkgever. Onze medewerkers hebben geheimhoudingsplicht.