Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

| 12 maart 2017

Tot voor kort was DNA-onderzoek nog erg kostbaar en was de verkregen informatie alleen in specifieke situaties echt relevant.

Hierin is nu verandering in gekomen. De resultaten van DNA-onderzoek zijn nu een belangrijke aanvulling op onze preventieve onderzoeken. De interpretatie is nu veel gemakkelijker geworden en de kosten zijn beperkt (399 euro).

De focus ligt niet op risico’s om bepaalde ziektes te ontwikkelen maar meer op de effecten op de stofwisseling.

Onze stofwisseling wordt voor een gedeelte bepaald door onze genen. Dat betekent dat iedere mens anders op voeding reageert. De wijze waarop ons lichaam vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen opneemt, is voor een gedeelte afhankelijk van ons genetisch profiel. Geen enkel DNA is perfect en juist kleine defectjes (SNIPS) kunnen veel invloed hebben op de gezondheid.

In het DNA profiel is onder meer te zien wie wel en geen baat heeft bij cholesterolverlagende maatregelen en medicijnen.

Sporters krijgen informatie over welke type spieren ze overwegend hebben en welke sport wel en niet goed voor ze is. Blessure gevoeligheid is ook te constateren.

Veroudering is ook DNA-bepaald en in sommige gevallen met de juiste middelen te vertragen.