Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

| 18 juli 2015

Kanker is in Nederland de grootste doodsoorzaak. Van de ruim 139.000 mensen die vorig jaar stierven, was in 43.000 gevallen de oorzaak kanker. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ruim een derde van de personen die in 2014 overleed, stierf aan een bepaalde vorm van kanker. Daarbij sterven meer mannen (23.000) dan vrouwen aan kanker (20.000). Onder de patiënten die overlijden aan kanker, is longkanker zowel bij mannen als bij vrouwen de meest voorkomende doodsoorzaak.

Hartinfarct

Steeds minder mensen overlijden daarnaast aan een acuut hartinfarct. Vorig jaar waren dat zo'n 5.300 personen, wat duidt op een daling ten opzichte van 2013 met 400 personen (7 procent).

Sinds de jaren zeventig daalt het aantal mensen dat aan plotseling hartfalen sterft langzaam maar zeker. Dat komt onder meer door meer aandacht voor een hoog cholesterolgehalte, vooruitgang in behandelingen als dotteren en medicijnen en afname van het aantal rokers. Mede daardoor overleven patiënten een acuut hartinfarct en overlijden ze uiteindelijk aan iets anders.