Preventief Medisch Onderzoek
Uw gezondheid is bepalend voor de kwaliteit van uw leven.
Onbezorgd leven
Ieder mens is uniek!
Open MRI-scan. Afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen.
Dr. Keulen kliniek ervaring:
'Ik werd gelijk gerustgesteld'

| 27 mei 2020

Corona is gelukkig op zijn retour. 

 
We worden dagelijks overspoeld met Corona nieuws, cijfers van het RIVM, meningen van deskundigen en vooral ook veel onzinnige verhalen. De ene keer is Glorix het wondermiddel en de andere keer is Chloroquine de beste preventie. Afstand houden, hygiëne en gezond verstand zijn nog steeds de beste preventieve maatregelen om niet besmet te raken met organismen die ons maar al te graag als gastheer willen gijzelen.

 
Het virus heeft flink huis gehouden. Veel zieken en 2 keer zoveel sterfgevallen dan normaal staan naast een tekort schietende reguliere zorg en een enorme economische schade. 

Waarschijnlijk is de uiteindelijke indirecte gezondheidsschade 10 keer zo hoog dan die van Covid-19. En dan laten we wereldwijde hongersnoden en oplaaiend geweld nog even buiten beschouwing.

 
Het aantal nieuwe infecties daalt sterk in Europa en concentreert zich vooral nu nog in drukke gebieden zoals grote steden.

 
We bouwen ook geleidelijk immuniteit op.

Jonge, fitte maar vooral slanke mensen zijn van nature al veel beter beschermd tegen infecties.

Essentieel is ook een gezonde leefstijl (gezond, matig eten en drinken, niet roken en veel bewegen). De voorspelling is dat in 2040 de helft van alle Nederlanders chronisch ziek is als we niet drastisch onze leefstijl veranderen!

 
De afgelopen 6 weken heb ik bij 100 mensen, die mogelijk het Corona virus al hebben gehad, bloedonderzoek verricht naar antistoffen tegen Covid-19. De gebruikte ELISA test van Euro immuun is betrouwbaar en geeft aan of je relatief recent besmet bent geweest (IGA) en of je een lange termijn immuniteit hebt verworven (IGG).

Circa 1/3 bleek geen Corona antistoffen te hebben, 1/3 weinig en 1/3 had veel IGG antistoffen. 

 
Bij bezoek aan gezondheidsinstellingen maar ook aan de andere contact beroepen en de horeca is de triage het belangrijkste instrument om verspreiding van dit virus te beperken. Dit wil zeggen: blijf thuis met koorts, hoesten en niezen. Was je handen als je van huis gaat en weer terugkomt.

 
Preventief medisch onderzoek, het opsporen van risico's en een passende advisering vormen de basis voor een gezonde toekomst.

 
De Dr. Keulen Kliniek start 28 mei weer met de preventieve onderzoeken.

Volledig toegerust om u veilig en professioneel van dienst te kunnen zijn.

Mondkapjes, luchtzuivering en steriel werken zijn momenteel de standaard in onze kliniek. Wij beperken het aantal klanten en zorgen voor de 1.5 meter afstand.

 
U bent van harte welkom in de Dr. Keulen Kliniek!